Uit De Schulden

Een website van SchuldHulpMaatje

menu

Johns inkomen halveerde na zijn echtscheiding

Johns inkomen halveerde na zijn echtscheiding

“Van de een op de andere dag moest ik lege flessen wegbrengen om boodschappen te kunnen doen.” John windt er geen doekjes om dat hij in een lastig parket terecht kwam na zijn echtscheiding. Die was nog eens heel pijnlijk ook. Zijn vrouw bleek al langere tijd een relatie te hebben met haar werkgever.

Naast het verdriet en de boosheid moest hij ook leren omgaan met één salaris. “Met ons gezamenlijke inkomen konden we drie keer per jaar op vakantie en reden we in een leuke auto. Met mijn salaris alleen was het een ander verhaal. En bovendien kwamen er nu ook nog de kosten voor een advocaat bij. Ik had soms geen geld om eten te kopen voor mijn twee kinderen. Het was ook een nadeel dat ik gewoon niet zo handig ben in het bijhouden van een administratie.”

“Ik wilde per se uit de schuldhulpverlening blijven. Met hulp van mijn maatje is dat gelukt.”

Door alle stress had John een redelijk kort lontje. Dat heeft de nieuwe partner van zijn vrouw geweten. Maar het ging ook goed fout als hij de belastingdienst aan de telefoon had. John besloot om hulp te vragen bij de Sociale Dienst. Hij had in zijn omgeving genoeg ellende gezien bij mensen die diep in de schulden waren geraakt. Dat wilde hij voor zichzelf beslist voorkomen. Maar zolang je geen schulden hebt, kan de Sociale Dienst je niet helpen.

Gelukkig bracht de ambtenaar hem wel in contact met SchuldHulpMaatje. “Anja heeft mij uit de tunnel getrokken”, blikt John terug. “Als ik het niet meer zag zitten gaf zij me nieuwe moed. En lastige telefoontjes deed zij gelukkig voor mij. Ik ontplofte als iemand me niet begreep of een beetje bot was. Zij hielp me ook met brieven schrijven aan schuldeisers met het verzoek voor een betalingsregeling.

Zonder mijn maatje Anja had ik het niet gered. Dan was er geen geld geweest voor boodschappen en had ik mijn huis bij opbod moeten verkopen. Gelukkig heb ik nu mijn zaken weer goed op de rit. Ik houd zelfs geld over en spaar nu voor een vakantie. Ik ben Anja zo dankbaar. Zij is echt een supermens.”

Het verhaal van John